De schakelpanelen


Om zaken in en uit te kunnen schakelen, komen er twee schakelpanelen en hebben elk een eigen functie.
Zo is er een schakelpaneel voor het rangeer terrein, die buiten alle schakelaars voor wissels en verlichting voor op het emplacement, ook de bediening van de draaischijf en kranen huisvest.

Dan is er ook nog een schakelpaneel bij het stationsgedeelte, en heeft naast de schakelaars voor de verlichting ook nog regelaars om verschillende groepen te kunnen regelen in lichtsterkte.
Ook is hier de bediening van de Faller Car baan op aangebracht voor het omzetten van de wissels en het in en uit schakelen van enkele stopplaatsen.

Twee verschillende schakelpanelen, elk met een eigen functie.
Hoe het een en het ander is gemaakt en functioneert, gaan we in dit gedeelte uit de doeken doen.
Omdat er grote verschillen in de schakelpanelen zijn, zullen we deze ook apart gaan beschrijven en maken we ook hier gebruik van een keuze menu.
Dit maakt het makkelijker om zaken wat sneller terug te vinden.

Keuze menu:

Opbouw schakelpaneel "Stad".
Opbouw schakelpaneel "Rangeer emplacement".



Opbouw schakelpaneel "Stad".


In het stads gedeelte van "Elstsstadt", waar ook de dorpen "Oberkellerberg" en "Unterkellerberg" onder vallen, zijn er verschillende groepen van verlichting.
Er zijn ook diverse groepen voor verlichting waarvan de lichtsterkte regelbaar is.
Buiten deze verlichtingsgroepen zijn ook nog zaken zoals het omzetten van de wissels in de Faller Car baan en het in en uitschakelen van stopplaatsen voor de bus. Het station van "Elststadt" krijgt ook een eigen geluidsmodule waarmee omroepen en stationsgeluiden mee worden gemaakt.
Hoewel het de bedoeling is om dit straks via koploper aan te sturen, is er ook een voorziening om dit handmatig te doen d.m.v. een drukknop.
Al deze zaken worden ondergebracht op het schakelpaneel voor de stad.


Wordt vervolgt...


Keer terug naar menu.


Opbouw schakelpaneel "Rangeer emplacement".


Op het rangeer emplacement, de locloods en de nog te bouwen haven, zijn er diverse zaken die in en uitgeschakeld of bestuurd moeten worden.
Zo zijn alle wissels en ontkoppelaars op het rangeer gedeelte en het locdepot zowel met koploper als handmatig te zetten.
Daarnaast zijn er schakelaars en knoppen aanwezig om de draaischijf, kranen en verlichting te kunnen bedienen.
Al deze zaken worden ondergebracht op het schakelpaneel bij het rangeer emplacement.


Wordt vervolgt...

Keer terug naar menu.









Naar projecten

Onder deze rubriek vind je de bouw en vorderingen van de diverse delen van de baan en is ook te vinden aan de kop van elke pagina.....

Naar baanplan

De vorm van de baan was al bekend, nu nog een plan uitwerken.Een baanplan komt natuurlijk niet zo maar uit de lucht vallen, je .......

Keer terug

Terug naar de home page.....




" Als je de sporen volgt, kom je vanzelf op het eindstation. "